AZTEC ADVENTURE : “ the Bebop Odyssee’’

In Aztec Adventure: ‘the Bebop Odyssee’, begeeft Captain Bebop zich met zijn Team op onbekend terrein. Als een ervaren ontdekkingsreiziger orchestreert hij een expeditie vol gevaren naar een ver vervallen Aztekenrijk…. In deze zoektocht naar beelden, installaties en grafisch werk wordt de toeschouwer ondergedompeld in een visueel spektakel.

De wereld van Captain Bebop, alter ego voor vormgever Raf Roefflaer, wordt bewoond door talloze vreemde, maar ook herkenbare figuren en wezens die de toeschouwer meenemen in hun verhaal en je zo binnenloodsen in een bizar, maar toch zeer relevant schouwspel.

Voor de Captain zijn de dingen gewoon zoals ze zijn. Soms willen de personages zich opdringen of trekken ze zich juist terug vanuit een opgedrongen positie. Ze stellen zich vragen waarom ze er juist zijn of wat ze met de gegeven situatie moeten aanvangen . Ze relativeren de omgeving waarin ze zich bevinden. En is relativering nu net niet wat de wereld nodig heeft?

  • Opening: Za 22/09/2018 om 15u00
  • Datum: Za 22/09/2018 tot Do 22/11/2018 (tijdens de uren van het CC)
  • Tijdstip: van 09:00 tot 18:00
  • Prijs: Gratis
  • Locatie: Kunstgalerij
  • Genre: Tentoonstelling

Borderline

Border-Line. Kunst verenigt drie regio’s
Uitnodiging persmoment op vrijdag 28 februari 2014 om 13 uur in het CEPES in Jodoigne

Van 14 tot 23 loopt de tentoonstelling BORDER-LINE in de gebouwen van het CEPES in Jodoigne.
BORDER-LINE is een hedendaagse kunsttentoonstelling met 29 werken van kunstenaars uit de regio Hageland, Waals-Brabants Haspengouw en Limburgs Haspengouw.
Deze expo is de opvolger van ‘Sousvoir’ in Hoegaarden en kadert in het samenwerkingsproject ‘Ontmoet je buren’.
‘BORDER-LINE verwijst rechtstreeks naar de grenzen tussen de regio’s maar ook naar de problemen die kunnen ontstaan uit de niet-erkenning van de andere of zichzelf. De tentoonstelling heeft de ambitie om de grenzen tussen de regio’s Hageland, Waals-Brabants Haspengouw en Limburgs Haspengouw te vervagen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid .

‘Aanleiding voor dit evenement is de tentoonstelling ‘Sousvoir’, die vorig jaar in Hoegaarden georganiseerd werd. Op basis van het succes van dit initiatief besliste het cultureel centrum van Jodoigne om binnen het samenwerkingsverband ‘Ontmoet je buren’ een gelijkaardig tentoonstelling op te zetten aan de andere kant van de taalgrens’, zegt Marleen Lefevre, schepen van cultuur van Hoegaarden.

De Hagelandse kunstenaars die aan het project deelnemen zijn: Bart Van Meulebroeck (Lubbeek), Eline ’t Sant (Aarschot), Fred Boffin (Tienen), Gerry Hendrickx (Hoegaarden), Hélène Borgers (afkomstig uit Hoegaarden), Jo Foulon (Tienen), Julie Lenaerts (Hoegaarden), Luc Huysmans (Herverlee) en Wilfried Pulinckx (Hoegaarden).

Op vrijdag 28 februari wordt de tentoonstelling BORDER-LINE voorgesteld.
Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid, en Marleen Lefevre, schepen van cultuur in Hoegaarden, stellen het samenwerkingsproject ‘Ontmoet je buren’ voor.

Adres: CEPES, chaussée de Tirlemont 85 in Jodoigne

Borderline